Historie

Velkommen til Horsens Skakforenings websider.
Horsens Skakforening er en af landets ældste skakklubber. Oprindeligt var det to klubber - Arbejdernes Skakklub og Horsens Skakklub (startet 1893) - som i slutningen af 1960`erne blev forenet til Horsens Skakforening.

Skakaktiviteterne foregår året igennem i klubben, men også andetsteds, når medlemmerne enkeltvis eller nogle stykker sammen beslutter at deltage i andre klubbers turneringer rundt om i landet. Endelig spiller vi holdskak i Sydjysk Hovedkreds. Gennem tiden har vi med jævne mellemrum kvalificeret os til at deltage i divisionsturneringen, som spilles på tværs af kredsene.

Horsens Skakforening har været bland initiativtagerne til indførsel af de såkaldte weekend- turneringer i Jylland, og har tidligere blandt andet afholdt "Lang weekend-turnering", som tiltrækker folk fra hele landet.

De færreste ved, at grundstenen til Dansk Skak Union blev lagt af den lokale Brygmester Olaf Holm, fra Horsens Bajersk- og Hvidtølsbryggeri.

I 1903 grundlagde han, sammen med andre fremsynede skakfolk fra Aalborg, Viborg, Randers og Frederica, ”Jysk Skak-Union” som siden hen blev til Dansk Skak Union.

Derfor er der tradition for, at Danmarks mesterskabet i skak, afholdes hvert 25 år i Horsens…senest i 2003 og næste gang bliver i 2028. Der kan læses mere om stiftelsen i skakbladet fra maj 1928 her: https://skak.dk/images/skakbladet/1928/1928-05.pdf

Nu har du set lidt om Horsens Skakforening, og vi håber at se dig som medlem eller gæst, hvis du er i området.